HÖGT ÄRADE DELEGATER...

En blogg för alla FN-rollspelare på Campeon Frigymnasium i Helsingborg.

Mer om Israel-Palestina (påskgodis!)

Kategori: Allmänt

 Israel-Palestina-konflikten är såklart svår att greppa. När ni läser på: ta inte med för mycket detaljer - utan försök att fokusera på lösningar.

Se till att ni har koll på? Gaza, Västbanken, Fatah, Hamas, PLO, Yassir Arafat, Benjamin Netanyahu, Osloavtalet, Intifadan, sionism, bosättningarna, tvåstatslösning, suveränitet/ suveränitetsprincipen, R2P (=responsibility to protect eller på sve: "skyldighet att skydda") sekulär, ortodox

En podd som beskriver grunderna i Israel-Palestina-konflikten bra (OBS! från 2019 så allt inte helt aktuellt, men ändå inte så mycket som har ändrats sedan dess)

En lite äldre dokumentär (från 2011) om media, som visar hur svårt det är för medierna att vara neutrala, och hur olika perspektiv leder till olika slutsatser (OBS! du måste vara inloggad på ne.se för att kunna se den, eller använd "Skolbibliotek" på sites)

Även detta ett program som har några år på nacken, “Världens konflikter” var en serie som gjordes 2010, och presenterade konflikter på ett mer lättillgängligt sätt (totalt 30 min): del 1, del 2, del 3

Fortfarande en bra sammanfattning (har vi tittat på tidigare) 

Och varför inte en “Crash Course”?