HÖGT ÄRADE DELEGATER...

En blogg för alla FN-rollspelare på Campeon Frigymnasium i Helsingborg.

7 DAGAR KVAR!

Kategori: Allmänt

 
Nu är det bara en ynka vecka kvar till FNCF 2013 går av stapeln. Förhoppningsvis är alla deltagare, både nybörjare och veteraner, mitt uppe i sina förberedelser. Från presidiets sida vill vi påminna om att alla resolutioner ska vara inne den 1/2, dvs nu på fredag (så att presidiet får möjlighet att läsa igenom och se till så att allt ser okej ut).
 
De nationer som önskar hålla sitt öppningstal på sitt lands officiella språk, och sedan översätta till svenska, bör anmäla detta till Generalsekreteraren (via mejl), för att det ska finnas tid till detta under öppningscermonin.
 
Två lästips från Svenska FN-förbundets hemsida:
 
1. Även Svenska FN-förbundet organiserar FN-rollspel, och de har sammanställt en kort förklaring på hur en delegat kan förbereda sig. Självklart så kommer FNCF skilja sig lite från det som Svenska FN-förbundet säger i vissa frågor, men det är ändå bra läsning. Hitta tipsen här.
 
2. Angående den aktuella situationen i Syrin. Hur påverkar konflikten de människor som nu tvingats fly för sina liv? Läs om flyktingströmmen ut ur Syrien här.
 
För de som vill veta lite mer om Syrien, kan vi även rekommendera den här artikeln (till exempel).
 
Och, för att det ska vara rättvist, tipsar vi även om organisationen Water Aid, som arbetar med att säkerhetställa att alla människor har tillgång till rent vatten (bland annat). Här är deras hemsida.
Kommentera inlägget här: