Viktig läsning

Jag citerar:

"Susanna! Kan du inte göra mig en jättestor tjänst och försöka se till så att alla dina elever tar sig en läsning av den här artikeln i Svenska Dagbladet? Antingen att du kör ner den i deras halsar eller att du gör ett skriftligt prov på dess innehåll  - eller sätter upp länken på Campeon-bloggen eller mailar ut den till alla. / Csaba"

Kommentar?


Kommentarer
Postat av: sara

vågar man kommentera det här?

jag tror att jag talar för de flesta när jag säger att det helt enkelt är för lätt att fildela just nu för att man ska sluta göra det.

man måste skärpa straffen och se till att fler åker fast, annars är det ärligt talat ingen som bryr sig av de som fildelar.

2008-11-27 @ 22:55:54
URL: http://brooder-makingmemories.blogspot.com
Postat av: Matilda Guthartz Pålsson

Jag håller med Sara trots att jag är en aktiv nerladdare själv. Fildelning är något som är alldeles för enkelt för att kunna stoppas, dessutom räds ingen för att åka fast då en på 5 miljoner gör det och denna person kanske får 50 gånger 75 i dagsböter (max).Genom att stoppa fildelningen så kommer en stor del av filmskaparnas förluster att stoppas, dock komemr det ändå att finnas problem kvar efteråt, t ex bränning. Låt säga att en person köper filmen, sedan bränner denna person 10 ex (eller 100) och ger bort/säljer dem till andra människor.Men stoppar vi fildelningen blir det i alla fall svårare, vilket kommer få personer som mig (=latmånsar) att gå på bio mer istället för att ladda ner.Ps. Jag har inte läst något om Ipred-lagen för tillfället, men ska kolla upp den.

2008-11-30 @ 20:53:07
Postat av: Jonathan

Nej nej nej nej! lösningen på alla världens problem finns i en filmverision av programmet Spotify - INTE i Ipred. Visst är nya versionen av Ipred bättre men inte bra nog.Tänk er själva att kunna ha tillgång till mängder av film för en viss summa varje månad. I ett enkelt och snyggt program. Mysigt!

2008-12-04 @ 21:56:19
Postat av: Jonathan

Nej nej nej nej! lösningen på alla världens problem finns i en filmversion av programmet Spotify - INTE i Ipred. Visst är nya versionen av Ipred bättre men inte bra nog.Tänk er själva att kunna ha tillgång till mängder av film för en viss summa varje månad. I ett enkelt och snyggt program. Mysigt!

2008-12-04 @ 21:57:46
Postat av: Jonathan igen

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=859871http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=837126Även dessa är värda att läsa!

2008-12-04 @ 22:09:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0