HÖGT ÄRADE DELEGATER...

En blogg för alla FN-rollspelare på Campeon Frigymnasium i Helsingborg.

Att tänka på i rollen som delegat

Kategori: Allmänt

Det finns en hel del att tänka på när man när man lämnar de vanliga dödliga för att inta rollen som FN-delegat. Listan kan göras lång, men det finns några saker som är extra viktiga att komma ihåg;

 - Var diplomatisk och trevlig mot alla. Detta gäller även när det kommer till era motståndare - att vara sur och motsträvig förlorar man bara på!

- Var beredd på att kompromissa. Alla kan inte få sin vilja igenom till punkt och pricka, vill man komma någonstans är det bättre att gå ihop och samarbeta med några länder än att sitta själv i ett hörn. Givetvis måste man fortfarande hålla sig till sitt lands åsikter och ståndpunkter i den aktuella frågan.

- Häng med under debatterna och var så aktiv som möjligt! Lyssna på vad som sägs, ställ frågor och skriv tal under tiden - det gäller att vara snabb! Diskutera inom delegationen och försök tillsammans komma på hur ni ska agera eller vad ni ska säga.

- Glöm inte att vi tilltalar varandra med vi och ni, inte jag och du. Tal inleds med orden: Högt ärade presidie, ärade delegater, mina damer och herrar… Alternativt: Högt ärade generalsekreterare, ärade ordförande, ärade delegater, mina damer och herrar...
 
Nu är det snart dags, är ni redo? 
 
 
 
Kommentera inlägget här: