HÖGT ÄRADE DELEGATER...

En blogg för alla FN-rollspelare på Campeon Frigymnasium i Helsingborg.

Att bli en delegat

Kategori: Allmänt

 
Det finns en hel del att tänka på när man när man lämnar de vanliga dödliga för att inta rollen som FN-delegat. Listan kan göras lång, men det finns några saker som är extra viktiga att komma ihåg;
 
- Var diplomatisk och trevlig mot alla. Detta gäller även när det kommer till era motståndare - att vara sur och motsträvig förlorar man bara på!
 
- Var beredd på att kompromissa. Alla kan inte få sin vilja igenom till punkt och pricka, vill man komma någonstans är det bättre att gå ihop och samarbeta med några länder än att sitta själv i ett hörn. Givetvis måste man fortfarande hålla sig till sitt lands åsikter och ståndpunkter i den aktuella frågan. 
 
- Häng med under debatterna och var så aktiv som möjligt! Lyssna på vad som sägs, ställ frågor och skriv tal under tiden - det gäller att vara snabb! Diskutera inom delegationen och försök tillsammans komma på hur ni ska agera eller vad ni ska säga.
 
Ett tips är att klicka här för att komma till Svenska FN-förbundets hemsida. Här finner ni information om hur man ska förbereda sig och om FN-rollspel i allmänhet. Tänk dock på att vårt rollspel kan komma att skilja sig från FN-förbundets beskrivning av ett rollspel, men det finns mycket läsvärt material så gå in och kolla!
 
 
Idag är det två veckor kvar tills det smäller! Börjar ni bli redo?
 
 
 
Kommentera inlägget här: